Nakit za zube

Odavno se zna da je osmeh u centru pažnje svih koji vas gledaju. Lepi i beli zubi su nešto što ulepšava osmeh svakog čoveka. Želja za lepšim i drugačijim deo je naše svakodnevnice i prisutna je svuda oko nas, pa tako i u stomatologiji. Potreban je samo jedan mali detalj koji će svima skrenuti paznju na vas.

Saznanje da je beljenje zuba ušlo u estetsku stomatologiju više i nije novost. Prošlo je vreme kada je stomatolog samo popravljao zube, ublažavao bol ili davao savete. Deo estetske stomatologije je i postavljanje zubnog nakita. Na zahtev pacijenta postavljanje zubnog nakita primenjuje se već neko vreme i veoma je popularno zajedno sa beljenjem zuba. Zubni nakit kao ukras na zubu daje dodatnu živahnost vašem osmehu.

Ako se malo vratimo u prošlost, možemo videti da zubni nakit i nije novost. Pronađeni su zubi koje su još Maje ukrašavali ornamentima.

Danas se na zube postavlja zubni nakit različitog oblika i boje. Postavljanjem zubnog nakita ne oštećujemo zube, jer se uglavnom koristi posebna vrsta „lepka“, a postoje i varijante koje traže minimalno brušenje.

Pod ugradnjom zubnog nakita obično se misli na ugradnju cirkona, zlatnog nakita i dijamanata.
Zubni nakit čine kristalići različitih boja koji se lepe na površinu prirodnog zuba potpuno neinvazivnom tehnikom, bez brušenja i apsolutno bezbolno. Na zubima mogu stajati i do nekoliko godina, a ukoliko ih želite skinuti vrlo se jednostavno skidaju ne ostavljajući nikakav trag na zubu. Obično se stavljaju na prednje gornje zube, a njihovo postavljanje gotovo je u svega 15 minuta. Jedan tako mali detalj, učiniće vaš osmeh nezaboravnim.

Sve što želite da me pitate, slobodno učinite putem mail-a ili facebook-a, naravno, svi komentari i diskusije su dobro došli!