O nama

Dobro došli na blog posvećen stomatologiji i kako sam naziv bloga kaže zdravom osmehu. Kroz svet stomatologije vodiće vas tri doktora stomatologije:

    • Dr Tatjana Jakovljević (Šid)
    • Dr Jelena Lekić (Novi Sad)
    • Dr Arpad Kerekeš (Nemačka)

Ovaj blog je osnovan sa idejom da vam na što jednostavniji način približimo stomatologiju, rešimo nedoumice, odgovorimo na pitanja i uputimo na pravi put održavanja oralnog zdravlja. Pisaćemo tekstove koji će većini biti interesantni, takođe biće edukativnog karaktera. Poenta ovog bloga je da vam ponudi sadržaj koji će vam dati korisne informacije, koje će vas ohrabriti i podići svest o značaju oralnog zdravlja.

Vaši komentari su uvek dobro došli, jer želimo da čujemo vaše misljenje, vaše ideje, predloge za nove teme itd. Možete nas pratiti na društvenoj mreži Facebook, na profilu Zdrav Osmeh Za Sve ili stranici Zdrav Osmeh Za Sve, kao i na instagramu. Pišite nam putem mail-a ili facebook-a. Trudićemo se da vam odgovorimo u što kraćem roku, nadam se da ćete imati razumevanja ukoliko to ne bude uvek tako.

Zadržavamo pravo da ne objavljujemo komentare u kojima postoji govor mržnje ili vređanja Nas i drugih korisnika ovog bloga.

Dr Tatjana Jakovljević

Rodjena je 19.02.1986. godine u Vinkovcima.

Školske 2000/2001 godine završila je Osnovnu školu „Jovan Veselinov Žarko“ u Šidu sa odličnim uspehom i Vukovom diplomom.

Školske 2004/2005 godine završila je gimnaziju „Sava Šumanović“ u Šidu sa odličnim uspehom.

Medicinski fakultet, odsek za stomatologiju, upisala je 2005/2006 godine. Tokom studija 2011/2012 učestvovala je na Kongresu studenata Biomedicinskih nauka Srbije sa internacionalnim učešćem na Kopaoniku sa temom „Estetski tretman zuba-prikaz slučaja“. Diplomirala 2012. godine sa temom „Terapija diskoloracije zuba direktnim kompozitnim fasetama“ sa ocenom 10 i dobila zvanje Doktor stomatologije.

Pripravnički staž  obavila je u okviru Klinike za stomatologiju Vojvodine,  Doma zdravlja „Novi Sad“ , Doma zdravlja „Šid“ i privatnih ordinacija u Novom Sadu.

Nakon položenog Državnog ispita i nekoliko godina volonterskog rada od septembra 2015. godine zaposlena je u Domu zdravlja „Šid“ na Odeljenju za dečiju stomatologiju. Posećuje stručne seminare, kongrese, kontinuirano se edukuje i proširuje svoje znanje u oblasti stomatologije.

Dr Jelena Lekić

Rođena je 09.04.1986. godine u Novom  Sadu.

Osnovnu školu „Đorđe Natošević“ završila je u Novom Sadu sa odličnim uspehom.

Školske 2005. godine završila je  Srednju medicinsku školu  „7.april“ u Novom Sadu-smer zubni tehničar. Iste godine učestvovala je na republičkom takmičenju iz zubne tehnike i položila maturski ispit.

Medicinski fakultet, odsek stomatologija, završila je 2012.godine sa visokim prosekom. U toku studiranja učestvovala je na Kongresu Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, na 52. Kogresu Biomedicinskih nauka Srbije u Budvi, Međunarodni kongres IMSCNS u Novom Sadu i 53. Kongresu Biomedicinskih nauka Srbije na Kopaoniku na kojima je prezentovala svoje naučno- istraživačke radove.

Pripravnički staž obavila je u Vojno-medicinskom centru u Novom Sadu. Nakon položenog državnog ispita, volonterski je radila neko vreme u istoj ustanovi. Potom, nekoliko meseci je radila u Gerontološkom centru u Novom Sadu, gde je stekla iskustvo u radom sa ljudima starije životne dobi. Veliki izazov je bio i rad u Domu za decu i omladinu ometene u razvoju u Veterniku, gde je svoje znanje proširila. Od 2015. godine svoju struku usavršava u privatnoj ordinaciji u Novom Sadu. U slobodno vreme bavi se sportom i humanitarnim radom.

Dr Arpad Kerekeš

Rođen je 04.03.1986. godine u Zrenjaninu, detinjstvo je proveo u Vojvođanskom selu Novi Itebej, gde i završio Osnovnu školu.

2005. godine završio je Srednju medicinsku školu u Zrenjaninu smer stomatološki tehničar i iste godine upisao Medincinski Fakultet u Novom Sadu, smer stomatologija. Svoj diplomski rad iz oblasti Parodontologija je uspešno odbranio u julu 2012. godine i stekao zvanje Doktor stomatologije.

Nakon odrađenog pripravničkog staža u Republici Srbiji i uspešno položenog državnog ispita odlazi u Nemačku. 2014. godine nostrifikovao je diplomu i zaposlio se u jednoj poznatoj stomatološkoj ordinaciji u zapadnoj Nemačkoj gde i danas radi. Posebnu pažnju posvećuje daljem učenju i edukaciji posebno u obasti Parodontologije, Hirurgije i Implantologije.

Oženjen je i otac jedne slatke devojčice.

Puno pozdrava,

ZdravOsmehZaSve